Istanbul văzut în trei zile

Elevii olimpici la limba turcă au fost recompensați pentru efortul și rezultatele lor cu o excursie de trei zile în Istanbul.

Timpul a fost scurt însă am reușit să vizităm multe locuri importante, cu însemnătate culturală, ale marelui oraș: Moscheea Albastră, Muzeul Sfânta Sofia, Palatul Topkapı, Bazilica Cisterna sau Palatul Scufundat și moscheea lui Suleyman Magnificul.

Locurile vizitate au transmis multă emoție atât prin importanța lor istorică cât și prin cea artistică. Frumusețea lor ne-a confirmat încă o dată faptul că arta nu e o știință aridă, ci un fel de a trăi – mai intens, mai deplin, mai frumos.

Vizita la Muzeul Koç ne-a îmbogățit cunoștințele despre istoria transporturilor, industriei și comunicațiilor.

Plimbarea prin Bazarul Mare și Bazarul Egiptean a fost delectantă, căci ne-am încărcat cu suveniruri pentru prieteni şi am admirat ceramica pictată.

Din program nu putea lipsi shoping-ul în diferite mall-uri ale Istanbulului, iar skyride-ul peste Istanbul, în simulatorul 5D, a fost o experienţă unică.

La întoarcere România ne-a așteptat cu zapadă, cu fulgi mari, care au mai risipit puțin nostalgia copiilor, la despărțire, după o excursie de neuitat.