Concursul ZERO ROBOTICS

O echipa formata din elevi ai liceului s-a calificat la etapa finala a concursului Zero Robotics, organizat de MIT, NASA si ESA. Echipa, SunEaters, este formata din Ioana Stelea, Ana Bercaru, Hendoreanu Daria, Ciuculescu Eduard, Chirlomez Emma, Eric Abraham, si un fost elev al ICHB, Felix Puscasu.

Zero Robotics High School Tournament este o competiție internațională de programare pentru robotică, într-un mediu de simulare care imită realul, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) din interiorul Stației Spațiale Internaționale. Aceasta competiție de inginerie aduce la un loc matematica, fizică și informatică. În ultima etapă premergătoare finalei echipele, grupate câte 3, participa sub formă de alianțe.

Daca pana acum meciurile robotilor erau derulate virtual, pe platforma online a celor de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), in finala, acestea vor fi simulate in realitate, pe Statia Spatiala Internationala, fiind transmise live, pe Pamant.

Le dorim mult succes elevilor nostri!