Reprezentantele României la IFLC 2019 au fost alese

Concursul de Interpretare în Limba Turcă a fost premiat de dl director general Lumina Institutii, dl Fatih Goktas, iar elevele noastre ICHB au obtinut urmatoarele premii:

PERPELEA IULIA (Liceul Teoretic Internațional de Informatică Pallady/București) – Medalia de aur
GHINDAR TANIA (Liceul Teoretic Internațional de Informatică Pallady/București) – Medalia de bronz

Fundația Lumina Instituții de Învățământ în colaborare cu organizatorii Festivalului Internațional de Limbă și Cultură (IFLC) au găzduit în weekend-ul trecut, la ICHB Colentina, etapa națională a concursului de interpretare vocală „Golden Voices”. Juriul, format din personalități sonore din muzica autohtonă, a decis ca elevele Muthu Astrid Theodora și Perpelea Iulia să reprezinte România la cea de-a XVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limbă și Cultură.
Înainte de ajunge la etapa finală a concursului „Golden Voices”, structurat pe două categorii, interpretare în limba română, respectiv interpretare în limba turcă, elevii au participat la etapele locale care s-au desfășurat în luna octombrie a anului trecut în Iași, Ploiești, Cluj Napoca, Constanța, Oradea și București. Elevii calificați la aceste etape s-au reunit sâmbătă, 23 martie 2019, la București pentru semifinală, iar în urma deliberării juriului câte opt elevi de la fiecare categorie au câștigat dreptul de a participa la marea finală, care a avut loc în seara aceleiași zile.
Voci puternice, foarte bine pregătite au făcut ca misiunea juriului, format din muzicologi, jurnaliști și interpreți de renume precum Adrian Despot, Alin Oprea, Cristina Sârbu Bohaciu, Georgeta Aneta Băcioiu, dar și din foști concurenți IFLC (Gal Dorin) cât și profesori de limba turcă (dl. Hamdi Akyol), să fie una foarte dificilă.
În urma unui spectacol, demn de Eurovision, prin care elevii au reușit să transmită multă emoție, juriul a stabilit ca Perpelea Iulia, elevă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Pallady/București și Muthu Astrid Theodora de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea să reprezinte România la IFLC 2019.