Campus ICHB

Pentru că îmbunătăţirea continuă a serviciilor educative şi dezvoltarea acestora reprezintă o preocupare constantă pentru Lumina Instituţii de Învăţământ, compania şi-a propus realizarea unuia dintre cele mai îndrăzneţe obiective de-a lungul celor 20 de ani de activitate – construcţia celui mai mare şi modern Campus Şcolar din România.

Cu o suprafaţă de 23.000 de mp şi o suprafaşp construită de 25.000 mp, investiţia realizată de Lumina Instituţii de Învăţământ în Noul Campus Şcolar se ridică la nu mai puţin de 10 milioane de euro.

Începând din septembrie 2015, Campusul găzduieşte atât clasele de liceu cât şi cele de gimnaziu ale Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, iar din septembrie 2016 s-au alăturat grădiniţa şi clasele I-IV ale şcolii Spectrum.

  • Un loc prietenos, propice studiului

Arhitectura modernă şi spaţiile verzi de care este înconjurat, fac din Campusul ICHB un loc în care elevii vor veni cu plăcere, într-un mediu prietenos şi primitor. Zona liniştită, departe de aglomeraţia oraşului crează o atmosferă propice studiului şi activităţilor şcolare.

  • Locaţie uşor accesibilă

Zona aleasă pentru construcţia Campusului ICHB este una foarte uşor accesibilă datorită numeroaselor mijloace de transport în comun (metrou, tramvai şi autobuz) care o străbat. De asemenea, şcoala asigură în continuare transportul cu microbuze proprii pentru elevii doritori.

Mai mult, accesul către Campusul ICHB se realizează foarte uşor din majoritatea zonelor Capitalei prin intermediul Şoselei de Centură.

  • Laboratoare dotate la cele mai înalte standarde

Pentru ca ştiinţele exacte să poată fi aprofundate de elevi într-o manieră practică şi actuală, Campusul ICHB beneficiază de laboratoare de Fizică, Astrofizică, Biologie, Chime şi Informatică dotate la cele mai înalte standarde. Astfel, elevii pot realiza experimente şi chiar proiecte de cercetare într-un mediu modern, ceea ce le asigură un avantaj competitiv  în cariera lor viitoare.

  • Biblioteca

Biblioteca este unul dintre cele mai importante spaţii ale unei şcoli deoarece acesta este locul în care copiii descoperă alte lumi prin intermediul lecturii. Astfel, Campusul ICHB  este dotat cu o bibliotecă spaţioasă ce conţine sute de titluri acoperind toate domeniile de interes pentru elevii noştri: de la literatură română şi literatură universală, clasică şi contemporană, până la cele mai recente apariţii în domeniul ştiinţelor.

De asemenea, biblioteca Campusului este dotată cu o secţiune digitală.

  • Clase moderne

Sălile de clasă din Campusul ICHB au fost gândite pentru a putea primi un număr maxim de 20 de elevi.

Clasele sunt dotate cu calculator pentru profesor şi cu viodeoproiector sau smartboard, în funcţie de necesităţi, iar mobilierul şi decorul sunt alese astfel încât să menţină trează atenţia elevilor şi să întreţină o atmosferă care să stimuleze procesul de învăţare.

  • Sala de conferinţe si spectacole

Nici manifestările culturale şi artistice nu au fost lăsate deoparte atunci când a fost gândit şi proiectat Campusul ICHB, deoarece are în interiorul său şi o sală de spectacole construită la cel mai înalt nivel.

Acustica deosebită şi capacitatea de a găzdui un auditoriu numeros fac din această sală spaţiul ideal pentru punerea în scenă a unor spectacole de teatru sau concerte, precum şi pentru proiecţii cinematografice.

De asemenea, sala de conferinţe găzduieste numeroşi invitaţi speciali care susţin prezentări şi dezbateri pe teme de interes pentru elevi.

  • Săli şi terenuri de sport

Pentru că la ICHB dictonul “Mens sana in corpore sano” este luat cu adevarat în serios, sălile şi terenurile de sport reprezintă o parte importantă a Campusului.

Exista astfel terenuri pentru fotbal, baschet şi volei, precum şi spaţii pentru gimnastică, dansuri, tenis de masă sau şah.

  • Spaţii de recreere şi de socializare

Campusul ICHB are o cafeteria moderna şi primitoare atat pentru cei care doresc o masa calda cat şi pentru cei care aleg să vină cu pachetelul cu hrana rece de acasă. De asemenea, există spaţii de recreere şi de socializare atât în interior cât şi în aer liber. Comunicarea dintre elevi va fi astfel încurajată şi stimulată în mod plăcut, ajutându-i astfel să îşi dezvolte abilităţile sociale şi de lucru în echipă.

  • Siguranţa

În Campusul ICHB accesul în clădire este controlat, putând intra doar persoanele autorizate. Există camere de supraveghere care acoperă toată suprafaţa campusului, iar în felul acesta pericolul unor incidente neplăcute este limitat la maximum. Elevii nu pot părăsi campusul fără a avea permisiunea  şi vor putea fi monitorizaţi în permanenţă.